סוף כל סוף הסתיימו להם 4 שנים של לימודים מפרכים של לימודים קדחתניים ביותר והתמחות במשרד עורכי דין שסיפק לכם כלים נוספים למקצוע. אתם עדיין צעד אחד לפני שתקבלו את ההסמכה המיוחלת ותינתן לכם האפשרות לעבוד כעורכי דין רשמיים, עליכם לעבור את מבחן ההסמכה לעריכת דיןשל לשכת עורכי הדין. לשכת עורכי הדין בישראל עורכת כל שנה שני מועדים לבחינה (מועד קיץ ומועד חורף) וזאת במטרה לבחון את הידע של המתמחים למשפטים שסיימו את תקופת ההתמחות שלהם על מנת לקבל רישיון לעסוק בעריכת דין.
בעבר הבחינה הייתה כוללת שני חלקים בלבד, החלק הראשון היה עיוני והבחינה הייתה מתבצעת בכתב ואילו לחלק השני של הבחינה יכלו לגשת רק אלו שעברו את החלק הראשון של הבחינה והוא היה מתבצע בעל פה. היות ובשנת 2017 בוצעו שינויים במתכונת הבחינה, החלק שבעל פה ירד לחלוטין מהבחינה ואילו חלק הכתיבה שינה את הנוסח בכללותו והיום הבחינות כוללות 3 פרקים כתובים בלבד.
מהם 3 הפרקים עליהם נבחנים?
מאז 2017 הבחינה מחולקת לשלושה חלקים: כאשר שני חלקים ערוכים כשאלון רב ברירה, כאשר הנבחן צריך לבחור את תשובתו מאפשרויות שניתנו לו. החלק השלישי הינו מטלת כתיבה על פי החלטת הוועדה הבוחנת שמונתה. הוועדה הבוחנת מפרסמת לא יאוחר מ 3 חודשים טרם הבחינה באתר האינטרנט של הלשכה את סדר הפרקים כפי שיופיעו במועד הקרוב וכמה זמן יוקצה לכל פרק.
פרק 1 – שאלות בדין הדיוני: הלשכה מעדכנת מהם הנושאים שישאלו כך שלנבחן ישנה אפשרות להתמקד בנושאים הרלוונטיים לבחינה. למשל: סדרי דין פלילי, , סדרי דין אזרחי, הליכי הוצאה לפועל, היבטים דיוניים של חוקי היסוד, סדרי הדין המשמעתיים וכן הלאה.
פרק 2 – שאלות בדין המהותי: במקרה זה הלשכה בוחנת את בקיאות הנבחן על מהות הדין. למשל: דיני עונשין, דיני הקניין, משפט מסחרי ודיני תאגידים, דיני האתיקה המקצועית לעורכי דין, חוקי יסוד ועוד.
פרק 3 – מטלת כתיבה: הנבחנים ידרשו לבחור נושא אחד מבין שני נושאים שיוצגו בפניהם ועל הנושא שיבחרו יהיה עליהם לכתוב כתב תביעה או חוות דעת.
אם גם אתם לקראת בחינת הלשכה, אנחנו מזמינים אתכם להיכנס לאתרנו be-laywers.co.il ולהכיר את השיטה הטובה ביותר כדי ללמוד לבחינה על מנת לעבור אותה בהצלחה.