עורך דין נוטריון ועורך דין רגיל – מה ההבדל ביניהם?

נפתח במשפט המפציץ שאומר שכל עורך דין נוטריון הוא עורך דין, אבל לא כל עורך דין הוא נוטריון. בטח הצלחנו לבלבל אתכם, ובכן אל דאגה! אנחנו כאן כדי לעשות סדר בבלאגן ולהציג בפניכם את ההבדלים שבין הנוטריון לשאר עורכי הדין.

מהם תפקידיו של עורך דין נוטריון

חשוב לציין שמה שמבדיל עורך דין נוטריון מכל עורכי הדין האחרים הוא הסמכויות הרבות, הכבדות והחשובות יותר שנמצאות בידיו. לדוגמא:

  • אימות חתימות – הנוטריון יאמת את אמינותה של חתימה כלשהיא על גבי מסמכים חשובים ורשמיים, בפני בתי משפט ומוסדות אחרים המבקשים את אמינות המסמך.
  • אישור ייפוי כוח – עורכי דין נוטריונים יוכלו לאשר כי ייפוי כוח אכן התקיים על גבי מסמך כלשהו.
  • אישור העתק – הנוטריון יוכל לאשר שעותק של מסמך כלשהו הינו אכן נאמר למקור, ומדובר בעותק שלא שונה בו דבר.
  • אימות הסכם ממון – בני זוג החותמים על הסכם ממון לפני החתונה, ייגשו אל עורך דין נוטריוני שיאשר ויאמת את המסמך. אישורו יכניס את המסמך לתוקף.
  • תרגום נוטריוני – אדם המבקש להגיש מסמכים רשמיים כגון תעודות ואישורים שונים הכתובים בעברית למוסד כלשהו בחו”ל, יתבקש לתרגם את המסמך בתרגום נוטריוני רשמי. זאת מכיוון שמדובר במסמכים רגישים המכילים פיסות מידע שכל שינוי קטן בהן, יוכל להרוס לחלוטין את תהליך המעבר לחו”ל, הקבלה ללימודים, התהליך הרפואי ועוד. התרגום הנוטריוני מאמת את אמינות המסמך ואת העובדה שמדובר במסמך קריא וברור – הן בשפת המקור והן בשפת היעד. על כן, מומלץ מאוד למצוא עורך דין המחזיק בכישורי שפה ברמת שפת אם, בשפה אליה אתם מתכננים לתרגם את המסמך שברשותכם. 

איך בוחרים עורך דין?

פשוט מאוד, מתייעצים! אני עו”ד משה סיוון ואני מזמין אתכם להיעזר בוותק, הניסיון והכישורים שלי בכדי לעזור לכם להשיג את המטרות שלכם. זקוקים לאישור חתימה, אישור תרגום נוטריוני לשפות שונות, ועוד. עורך דין נוטריון הוא האדם שיוכל לקבוע את הצלחת התהליך שאתם עוברים כרגע, ועל כן אל לכם להתפשר בבחירתו. צרו קשר עוד היום לקבלת ייעוץ מקצועי ברמה הגבוהה ביותר.

אהבתם? שתפו ...

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
דילוג לתוכן