מהם נזקי רכוש לרכב?

בכל חודש מתרחשות בישראל כ-4,000 תאונות דרכים, רובן כאלה שמסתיימות “רק” בנזק לרכב. בחלק מהמקרים אותם נזקים מובילים להגשת תביעה. התביעה עשויה להתברר בבית משפט שלום או בבית משפט לתביעות קטנות, ועזרה מעורך דין שהמומחיות שלו היא נזקי רכוש לרכב תבטיח לכם את מיצוי הזכויות שלכם והליך משפטי מועיל.

איך מוכיחים נזק?

הבסיס להוכחת נזקים לרכוש ובפרט לרכב הוא דוח מפורט של שמאי מוסמך. כדאי לזכור שגם מי שמאמין שיוכל לזהות בעצמו כל נזק שנגרם לרכב שלו על בסיס בקיאות, עלול לפספס ממצאים משמעותיים, כולל נזקים נסתרים שרק שמאי מיומן יאתר.

ההבדל מבחינת היקף הנזק עשוי להגיע לאלפי שקלים, ולכן אסור להתפשר על דוח שמאי. עוד כדאי לזכור שחברות הביטוח מעסיקות שמאים מטעמן, ולא תמיד חוות הדעת שלהם משקפות את מלוא האינטרסים שלכם. שמאי מטעמכם עשוי להטות את הכף לטובתכם ולוודא שלא תצטרכו לסבול מנזק כלכלי עקב הפגיעה ברכב.

נזקי רכוש לרכב ותביעה בגין ירידת ערך

דבר נוסף שחשוב לדעת לגבי נזקי רכוש לרכב הוא שחברת הביטוח אמורה לשלם לכם גם פיצוי בגין ירידת הערך אחרי הנזק. ניתן גם להגיש תביעה, הן נגד חברת הביטוח שלכם והן נגד חברת הביטוח של הצד הפוגע, אם לא קיבלתם את המלוא הפיצוי המגיע לכם עבור אותה ירידת ערך.

באילו מקרים מגיעים לבית משפט?

אם נגרמו לרכב נזקי רכוש הפעולה הראשונה היא שליחת מכתב לחברת הביטוח של הנהג שפגע ברכב שלכם. במכתב זה יפורטו הנזקים ויסופקו ההוכחות הרלוונטיות. אם חברת הביטוח לא משלמת לכם את המגיע לכם, תוכלו לתבוע פיצוי הולם בבית המשפט.

באילו מקרים עדיף לא להפעיל פוליסה?

אם לא אתם אחראים לתאונה, והנזק הוא עד 10,000 ₪, ההמלצה היא לא להפעיל את פוליסת הביטוח שלכם כדי לקבל פיצוי עבור נזקי רכוש לרכב. הסיבה לכך היא שהפוליסה עלולה להתייקר במידה ניכרת בשנים הבאות. במקום זאת כדאי לפעול בנחישות מול הצד השני ומול חברת הביטוח שלו, וכאמור במידת הצורך ליווי משפטי של עו”ד שזוהי מומחיותו תעזור לכם מאוד.

אהבתם? שתפו ...

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
דילוג לתוכן