פסילת רישיון נהיגה זהו עניין לא פשוט וכמובן, החוק לא מקל בכך ראש. פסילת רישיון נהיגה מגיעה במקרים חמורים של עבירות תעבורה או נהגים אשר עברו כמות גדולה של עבירות תעבורה, פסילות והתראות שונות. עבור רבים, פסילת רישיון נהיגה יכולה להיות מהותית ומשמעותית מאוד ולהשפיע באופן ישיר על החיים של האדם, על יכולת התנועה שלו ואפילו על יכולת ההתפרנסות שלו במידה והעבודה שלו מבוססת על נסיעות כמו סוכני מכירות, נהגי הובלה ועוד.
אז מה עושים במצב של פסילת רישיון נהיגה? האם יש אפשרות להתמודד עם העניין בצורה טובה או אפילו להמתיק את הדין? על כך תוכלו לקרוא במאמר הבא.
המתקת הדין
אופציה אחת העומדת לרשותכם במקרה בו אתם עומדים להישפט על פסילת רישיון נהיגה הינה אפשרות להמתיק את הדין, לדוגמא – במקום פסילת רישיון לצמיתות, לקבל תקופת שלילה זמנית, ובמקום תקופת שלילה ארוכה, לקצר אותה וכדומה.
לא פשוט לקבל את האופציות הללו, ולכן אם אתם רוצים להיות בטוחים כי אתם ממצים את כל הזכויות המגיעות לכם, ואם אתם רוצים להיות בטוחים כי תקבלו את ההסכם הנכון ביותר עבורכם, הדבר הראשון והחשוב ביותר שעליכם לעשות הוא לפנות אל עורך דין מומחה המתמצא בתחום שילווה אתכם לאורך כל הדרך, ייצג אתכם ואת המקרה שלכם ויסייע לכם להמתיק את הדין עד כמה שאפשר.
ערעור על ההחלטה
האופציה השניה מגיעה במקרה בו כבר נשפטתם והתקבלה החלטה לפסול את רישיון הנהיגה שלכם. במקרים מסויימים, במידה ואכן יש עילה לכך, תוכלו לקיים ערעור בו תוכלו להגיש טענות נגד ההחלטה ואולי לפסול אותה ולקבל החלטה חדשה. לפני שאתם מחליטים לעשות זאת, פנו אל עורך דין תעבורה מנוסה אשר יוכל להסביר לכם את הסיכויים בהתאם למקרה שלכם ויוכל לאפשר לכם להיות בטוחים כי אתם מתחילים בתהליך שיש סיכוי שיסתיים לטובתכם ולא סתם מבזבזים את הזמן והכסף שלכם, ואם כן, אותו עורך דין כמובן יוכל לייצג וללוות אתכם בתהליך הזה.