חקירות במשטרה הן לעולם לא נעימות. לפניכם רשימת הדברים שעליכם לעשות או להימנע מהם במהלך חקירה.
איך מגיעים לזה?
נהוג לחשוב, שרק פושעים מגיעים להיחקר על ידי המשטרה, אבל האמת היא, שזה כלל לא מדויק! לעתים אנשים נחשדים בפשעים שלא בצעו ולעתים אנשים מובאים לחקירה במשטרה במטרה לתת עדות בנוגע לפשע כזה או אחר. לכן, גם אם אינכם שייכים לעולם הפשע, תמיד כדאי לדעת למה לצפות במקרה של חקירה משטרתית.
שמירה על קור הרוח
תאמינו או לא, אבל שמירה על קור הרוח יכולה לתרום לכם מאוד בין אם אתם נחקרים כחשודים ובין אם אתם נחקרים כעדים. רובנו, כאשר אנו נמצאים תחת לחץ, נוהגים לחשוב באופן מבולבל ומעורפל וכך אנו עלולים לומר דברים שיפלילו אותנו שלא לצורך, או למסור עדות לא מהימנה.
בדיוק כמו בסרטים
כולנו מכירים את הסצנות של חקירות במשטרה בטלוויזיה ובקולנוע ותמיד ניתן לראות את הנחקר מבקש לממש את זכותו לשיחת טלפון. ובכן, כך זה גם במציאות! אם אתם נחקרים במשטרה, עמדו על זכותכם לשיחת טלפון ולא פחות חשוב מכך, בחרו היטב את האדם, אליו אתם מתקשרים. יתכן שתבחרו ליצור קשר עם עורך דין, או עם חבר או בן משפחה, שיזעיקו עורך דין. בשורה התחתונה, חשוב שעורך דין יהיה מודע לחקירה ואף יגיע ויהיה נוכח בה.
עמידה בזמנים
חקירות במשטרה אינן מעל החוק ולכן גם במקרים אלו יש לכם זכויות, שכדאי לכם לדעת מבעוד מועד:
מעצר לצורך חקירה לא יעלה על 24 שעות, אלא אם יש צו המאשר זמן נוסף. כמו כן, חקירה לא יכולה לעלות על 3 שעות עד להודעה על מעצר ולכן חשוב לדעת מהו סטאטוס החקירה שלכם ולדרוש את הזכויות המגיעות לכם.
האח הגדול
חשוב לזכור, שכמו בתוכנית הריאליטי המוכרת, גם בחקירות משטרתיות הכל מצולם ומתועד ועלול לשמש נגדכם. לכן, חשבו טוב לפני שאתם מדברים ונסו לנסח לעצמכם את התשובות לפני שאתם מוסרים אותן לחוקרים. כך תוכלו להימנע מהליכים מיותרים ולא רצויים.